Badkamer verbouwen tips

Wordt het tijd om de douchebak te vervangen door een mooie inloop rainshower douche? Of wilt u een nieuwe stijl toepassen en uw badkamer moderniseren? Een badkamer verbouwen is een fikse klus, maar als het eenmaal klaar is dan zult u er veel plezier aan beleven. Een verbouwing kan flink in de papieren lopen. Daarom hebben wij was essentiële tips voor u zodat u uw droom badkamer kunt realiseren zonder dat het u bakken met geld kost.

Mini make-over of complete verbouwing?

Allereerst dient u vast te stellen wát u precies wilt veranderen aan uw badkamer. Gaat het puur om het moderniseren van het sanitair, of wordt het een complete make-over inclusief nieuwe betegeling en vloer? Zoals bij elke verbouwing is het ook hier belangrijk om een budget vast te stellen. Wanneer u een beperkt budget heeft, maar tóch alles wilt vernieuwen, dan raden we aan om de huidige indeling aan te houden. Dit betekent namelijk dat u het leidingwerk niet opnieuw hoeft te leggen.

Een beetje van de vakman en een beetje van uzelf

Bent u zelf enigszins bedreven met gereedschap? Dan zijn er zeker zaken die u zelf kunt doen bij het verbouwen van uw badkamer. Denk bijvoorbeeld aan het met beleid slopen van de huidige badkamer. Verder kunt u, wanneer u een beetje handig bent, het sanitair prima zelf plaatsen. Elektriciteit kunt u beter overlaten aan een vakman, evenals het eventueel omleggen van de leidingen. Betegelen kunt u ook het beste door een vakman laten doen wanneer u hier geen ervaring mee heeft. Het is namelijk erg zonde om de komende jaren tegen die ene scheve tegel aan te moeten kijken.

Online kijken en vergelijken

Voor het kopen van sanitair kunt u uiteraard naar een badkamer specialist, maar tegenwoordig is ook bijna alles verkrijgbaar op het internet. Veelal is dit ook goedkoper. Toch is het ook erg handig om het sanitair in het echt te zien. Ga dus eerst op onderzoek uit in badkamer speciaalzaken zodat u de juiste maten, materialen en kleuren weet. Vervolgens kunt u online gaan zoeken naar vergelijkbare producten.

Wanneer u de bovenstaande tips in gedachten houdt, kunt u uw badkamer voorzien van een nieuwe stijl of modernere look zonder dat het u te veel geld kost.

Traprenovatie Checklist huis verbouwen Bouwvergunningen
Heeft u vragen of zou u meer informatie willen?