Gietvloeren

Gietvloeren worden steeds populairder door hun industriële en strakke uitstraling. Tevens zijn deze vloeren zeer onderhoudsvriendelijk, wat een dergelijke vloer nóg interessanter maakt. Er zijn verschillende gietvloeren verkrijgbaar en er is een geschikte variant voor elk pand. Wij leggen u graag uit welke soorten er zijn en waar ze toepasbaar zijn.

Epoxy gietvloeren

Deze gietvloer is zeer geschikt voor industriële toepassingen. Doordat deze gietvloer een hoge hardheid en stootvastheid geniet, wordt deze vaak geplaatst in bijvoorbeeld fabriekspanden en garages. Een epoxy gietvloer is dubbel zo hard als een reguliere betonnen vloer, en hierdoor 'werkt' deze vloer niet echt waardoor deze erg gevoelig is voor scheurvorming. Een voordeel is echter dat de epoxy gietvloer kan worden voorzien van een glanslaag. Toch wordt deze vloer over het algemeen afgeraden in huizen en bedrijfspanden. De vloer verkleurt namelijk vrij snel in vergelijking tot andere gietvloeren.

Polyurethaan gietvloeren

Wanneer u uw woning of bedrijfspand wilt voorzien van een praktische en mooie gietvloer, dan kunt u het beste kiezen voor een polyurethaan gietvloer, oftewel PU gietvloer. Het voordeel hiervan is dat deze elastischer is zodat de kans op scheurvorming drastisch kleiner is dan bij een epoxy gietvloer. Ook is de vloer 'comfortabeler': geluid wordt beter gedempt dan bij een epoxy vloer en daarbij voelt de vloer warmer aan. Mocht u méér geluidsdemping wensen, dan is het mogelijk om nog een extra geluidsisolerende laag toe te voegen aan de gietvloer. Door de huidige technieken kunt u bij een polyurethaan gietvloer kiezen uit diverse kleuren en designs. Er zal dus ongetwijfeld een PU gietvloer te vinden zijn die voldoet aan uw wensen en eisen.

Bent u op zoek naar een gietvloer en wilt u graag een zeer scherpe offerte ontvangen? Vult u dan het onderstaande contactformulier in.

Bouwvergunningen Huis isoleren Badkamer verbouwen tips
Heeft u vragen of zou u meer informatie willen?