Huis verbouwen

Een huis verbouwen kan veel stress en problemen opleveren wanneer dit niet op de juiste manier gebeurt. Maar u wil juist graag een mooi resultaat tegen zo laag mogelijke kosten. Dit is allemaal mogelijk wanneer u goed voorbereid aan uw verbouwing begint. Met de onderstaande 3 tips kunt u in ieder geval al goed vooruit:

1, Goedkoop = duurkoop

Hoewel u natuurlijk zo goedkoop mogelijk wilt verbouwen, zijn er een aantal zaken waarop u niet moet besparen. Maak bijvoorbeeld gebruik van gedegen gereedschap en kies voor kwalitatieve materialen. Wanneer u bijvoorbeeld goedkope deuren en kozijnen in uw huis monteert, zal dit in eerste instantie wellicht goedkoper zijn. Uiteraard zullen deze items veel sneller verslijten dan de iets duurdere variant. Uiteindelijk is goedkoop dus duurkoop. Kortom: bespaar niet op materiaal en gereedschap.

2, Afspraken schriftelijk vastleggen

Wanneer u gaat verbouwen is het altijd verstandig om alle gemaakte afspraken goed vast te leggen in een schriftelijke overeenkomst. De kans is klein dat er problemen ontstaan, maar áls deze ontstaan en u heeft geen schriftelijke overeenkomst, dan wordt het een lastige situatie.

3, Huur vaklui in voor belangrijke zaken

Bij sommige zaken is het verplicht om vakmensen in te huren, bijvoorbeeld bij het aanleggen van gas. Een klein en ongemerkt gaslek kan namelijk desastreuze gevolgen hebben. Toch is het voor andere werkzaamheden ook verstandig om vakmensen in te huren, wanneer u er zelf geen verstand van heeft. Een vakman is veelal veel korter bezig dan uzelf, en daarbij wordt het absoluut vakkundig gedaan.

Voor meer informatie en tips op het gebied van een huis verbouwen kunt u de onderstaande artikelen doorlezen.

Vernieuw uw binnenverlichting

Bent u tevreden over uw interieur, maar denkt u soms dat er toch iets mist? Of bent u juist al maanden aan het nadenken omdat u uw interieur een beetje wilt opfrissen? In beide gevallen kan de juiste binnenverlichting een belangrijke rol spelen. Elke kamer in een huis is anders en wordt op haar eigen manier gebruikt. Daarom zou de keuze voor

Lees meer...

Checklist huis verbouwen

Een checklist is altijd handig wanneer u bezig bent of van plan bent om uw woning te (ver)bouwen. Voor verbouwen en bouwen zijn in principe twee aparte checklists vereist, maar er zijn veel items die voor beide projecten goed van pas zullen komen. Deze zaken zullen we onderstaand behandelen. Zodoende kunt u van uw verbouwing of bouwproject ee

Lees meer...

Badkamer verbouwen tips

Wordt het tijd om de douchebak te vervangen door een mooie inloop rainshower douche? Of wilt u een nieuwe stijl toepassen en uw badkamer moderniseren? Een badkamer verbouwen is een fikse klus, maar als het eenmaal klaar is dan zult u er veel plezier aan beleven. Een verbouwing kan flink in de papieren lopen. Daarom hebben wij was essentië

Lees meer...

Traprenovatie

Wordt het tijd om uw trap te renoveren om deze weer in zijn oude staat terug te brengen? Of misschien wilt u wel iets heel anders dan dat u nu heeft? Dit kan allemaal bereikt worden met een gedegen trap renovatie. Aan de hand van uw eisen en ideeën wordt er een plan gemaakt en zodoende krijgt u binnen afzienbare tijd de trap die u wenst.

Lees meer...

Vernieuw uw binnenverlichting Bouwvergunningen Checklist huis verbouwen
Heeft u vragen of zou u meer informatie willen?