Huis isoleren

Iets waar u absoluut niet op moet besparen bij het bouwen van een huis, is de isolatie. Zowel vloer isolatie als muur isolatie en dak isolatie kan ontzettend veel geld besparen op de lange termijn. Een goed geïsoleerd huis is namelijk veel energiezuiniger dan een slecht geïsoleerd huis. U kunt dus beter nu investeren en de aankomende jaren er lekker warmpjes bij zitten, zowel letterlijk als financieel.

Kruipruimte isoleren: isolatie van topkwaliteit

De kruipruimte staat bekend als een tochtige ruimte die veel warmteverlies veroorzaakt. Daarom is het absoluut noodzakelijk om de kruipruimte goed te isoleren. De kou trekt anders namelijk door de vloer naar boven en daardoor zal deze altijd koud aanvoelen. In de winter is dat absoluut niet prettig. Er zijn meerdere manieren om de kruipruimte te isoleren. Dit is afhankelijk van de staat van de kruipruimte. Is het een krappe, vochtige en moeilijk bereikbare kruipruimte? Dan kunt u kiezen voor bodemisolatie, waarbij isolatiemateriaal in de kruipruimte wordt gespoten. Heeft u een droge en iets grotere kruipruimte? Dan kunt u het beste kiezen voor gedegen vloerisolatie. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld via isolatiedekens en pur.

Zolder isolatie: een extra woonruimte?

Wilt u van uw zolder een extra woonruimte maken? Of wilt u gewoon energiezuinig te werk gaan in uw woning? Dan is zolder/dak isolatie een goed idee. Hierdoor gaat er tot een kwart minder warmte verloren door het dak. Dit maakt het ook mogelijk om van uw zolder een slaapkamer te maken. Ook hierin zijn verschillende mogelijkheden: voor de woonzolder kunt u het beste kiezen voor iets dunnere en stootvastere isolatie. Kiest u voor een opbergzolder of puur voor isolatie, dan raden we de dikkere maar minder stootvaste variant aan.

Door uw huis voldoende te isoleren, bespaart u op de lange termijn veel geld.

Kelderafdichting Checklist huis verbouwen Gietvloeren
Heeft u vragen of zou u meer informatie willen?