Kelderafdichting

Hoewel het tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend is om een kelder onder het huis te bouwen, zoals dat vroeger wel het geval was, kent het wel enkele fijne voordelen. Een kelder is bijvoorbeeld niet alleen er handig als extra bergruimte, maar het zorgt ook voor waardevermeerdering aan uw woning. Daarom is het plaatsen van een kelder zeker het overwegen waard.

Waar gaat u de kelder voor gebruiken?

Een kelder kan gebruikt worden voor diverse doeleinden. Wordt het een volledig gebruikte ruimte, bijvoorbeeld als speelkamer voor de kinderen? Of wilt u er uitsluitend spullen in stallen, zoals tuinmeubilair en misschien voorraad? Aan de hand van uw wensen kunt u beslissen aan welke eisen uw kelder dient te voldoen. Een kelder waar daadwerkelijk in geleefd wordt, zal waarschijnlijk voorzien moeten worden van ramen. Bij een voorraadkelder is een klein luchtraampje voldoende.  
Aangezien het klimaat in Nederland vrij nat is, is het in ieder geval van groot belang dat de kelder waterdicht wordt gemaakt.

Een kelder waterdicht maken

Het afdichten van de kelder kan in principe van zowel binnen als buiten gedaan worden. Wanneer u een kelder plaatst in een nieuwbouwwoning, dan wordt er meestal gekozen voor afdichting van buitenaf. Door een mengsel te maken van diverse chemische componenten, wordt er een waterdichte laag geproduceerd die op de buitenkant van de kelder wordt aangebracht. Als die laag volledig is gedroogd, dan wordt de kelder (gedeeltelijk) ingegraven. Het is overigens ook mogelijk om een bestaande kelder waterdicht te maken. Dit kan dan uitsluitend aan de binnenzijde door middel van een chemische pasta die in een waterdichte laag op de binnenmuren wordt gesmeerd.

Wilt u uw bestaande kelder of nieuwbouw kelder waterdicht laten maken? Dan kunt u het onderstaande contactformulier invullen. Wij voorzien u graag van een scherpe offerte.

Huis isoleren Checklist huis verbouwen Gietvloeren
Heeft u vragen of zou u meer informatie willen?