Vernieuw uw binnenverlichting

Bent u tevreden over uw interieur, maar denkt u soms dat er toch iets mist? Of bent u juist al maanden aan het nadenken omdat u uw interieur een beetje wilt opfrissen? In beide gevallen kan de juiste binnenverlichting een belangrijke rol spelen. Elke kamer in een huis is anders en wordt op haar eigen manier gebruikt. Daarom zou de keuze voor de binnenverlichting natuurlijk ook per kamer verschillend moeten zijn. In deze blog geven we voor twee specifieke kamers belangrijke tips rondom verlichting: de badkamer en de eetkamer.

Een veilig en sfeervol verlichte badkamer

De badkamer is misschien niet de kamer waar u het meeste verblijft op een dag, echter is het wel belangrijk om goed over de verlichting na te denken. Het is namelijk een natte ruimte en daardoor is het van belang om de juiste binnenverlichting te kiezen. Zoals u weet is stroom en water namelijk een slechte combinatie. Indien u kiest voor gewone verlichting, bestaat de mogelijkheid dat deze kapot gaat of voor kortsluiting zorgt! Het is daarom wenselijk om verlichting te kiezen die een bepaalde IP waarde hebben. De IP waarde van een lamp beschrijft van hoe veilig deze is in een vochtige omgeving.

In de echte vochtige plekken in een badkamer zoals de douche, zou men een lamp met minimaal een IP67 waarde moet kiezen. Deze binnenverlichting moet buiten tegen condens ook tegen spatwater bestand zijn. In de overige en minder vochtige plekken zou de verlichting met een minimale IP21 voldoende zijn. Schaf dus niet zomaar binnenverlichting voor de badkamer aan, laat u goed adviseren!

Verder wilt u natuurlijk ook sfeer in de badkamer brengen. Dit kan door te kiezen voor dimbare binnenverlichting. Gaat u in het weekend lekker luxe in bad, dan zorgt het gedimde licht voor een ultieme relax sfeer. Voor specifieke zaken als scheren en make-up aanbrengen kan de verlichting worden opgeschroefd voor extra gemak.

Een praktisch en mooi verlichte eetkamer

Een eetkamer staat voor velen voor gezelligheid. Een ruimte om dagelijks lekker te eten en ook vele gezellige avonden met vrienden en kennissen te beleven. Tijdens feestdagen zoals kerstmis, wordt deze kamer omgetoverd tot de plek waar u met familie geniet van een heerlijk kerstdiner. Door deze diversiteit in het gebruik, moet de binnenverlichting hier ook op aangepast kunnen worden. Tijdens het dineren moet de eetkamer goed verlicht zijn, maar hierna, als u een drankje (of meer) met de familie gaat nuttigen, moet de verlichting ook wat gedimd kunnen worden.

Een dimbare hanglamp, is dan een mogelijke oplossing. Vele hanglampen hebben zelfs al de mogelijkheid om dit via een smartphone te regelen. Buiten de sterkte van het licht is er ook steeds vaker de mogelijkheid tot het instellen van de kleur.

De conclusie is dat verlichting een belangrijk onderdeel van het interieur is. Binnenverlichting kan de sfeer maken en breken. Goede lampen hoeven overigens niet duur te zijn. Dus kijk zeker eens online bij diverse prijsvergelijkers en bestel uw binnenverlichting gewoon online.

Traprenovatie Kelderafdichting Huis isoleren
Heeft u vragen of zou u meer informatie willen?